De beste koffiemachine voor in de horeca

Een professioneel koffiezetapparaat voor in de horeca is heel belangrijk voor de zaak. Want wie de koffie lekker vind en een kopje koffie besteld blijft langer zitten en neemt er misschien wel iets anders lekkers bij! Om de beste koffiemachine voor jouw zaak uit te kiezen, geven wij in dit artikel een aantal tips waar elke eigenaar wat aan heeft!

Huur een koffiemachine!

Het is verleidelijk om direct een mooie Nuova Simonelli-koffiemachine te kopen, maar dit is wel direct een flinke investering. De fraaiste koffiemachine van dit moment – de VA388 Black Eagle van Victoria Arduiro – kost minstens 24.000 dollar.  Het is voor ondernemers ook mogelijk om eerst een koffiemachine te huren. Als de zaak eenmaal lekker loopt, is het de moeite waard om te investeren in een professionele Italiaanse koffiemachine.

Kies een koffiemachine met minimaal twee groepen

Een groep kan tegelijkertijd twee kopjes koffie produceren. Het voordeel van twee groepen is dat je makkelijk kunt wisselen van groep naar groep. Je plaatst het filter in de eerste groep en laat het hete water door de groep stromen, terwijl je daarna de andere groep instelt. Het voordeel van een koffiemachine met drie groepen is dat zo’n machine een nog hogere capaciteit heeft. Daarnaast kan zo’n machine gebruikt worden in een bar of restaurant waar meerdere mensen gebruik maken van één machine. Toch kan het in zo’n geval ook verstandig zijn om twee losse 2 groeps-machines te bestellen.

#4 – Ga voor mooi design!

Jouw koffiemachine mag best een beetje attitude hebben. Er zijn Italiaanse koffiemachines met een klassieke uitstraling, maar er zijn ook machines die een hypermodern gezicht hebben. Kies voor een designapparaat dat past in jouw horecazaak. Kijk voor meer tips voor het aanschaffen van een goede machine op https://www.giocoffee.nl/

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *