De combisteamer, dit is wat je er allemaal mee kan!

Eén van de toestellen welke als het ware onmisbaar is geworden in de horeca is de zogenaamde combisteamer. Het betreft hier dan ook een bijzonder handig keukenapparaat waarmee je eigenlijk twee vliegen in één klap slaat. Het is namelijk zo dat een combisteamer een oven en stoomoven in één is. Dit zorgt ervoor dat de combi-stoomoven de gebruiker voorziet van een aantal zeer interessante mogelijkheden. Ben jij ook van plan om een combisteamer aan te schaffen om gebruik van te maken in jouw horecazaak? Zou je echter nog wel een beetje extra informatie met betrekking tot dit toestel kunnen gebruiken? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie hier op deze pagina!

             Wat is een combisteamer eigenlijk precies?

Er kan worden vastgesteld dat er in steeds meer keukens gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde combisteamer. Dit is het gevolg van het feit dat een combisteamer een keukenapparaat is welke een combinatie vormt tussen enerzijds een oven en anderzijds een stoomoven. Dit zorgt ervoor dat je met behulp van één enkel toestel een ongelofelijke hoeveelheid aan verschillende gerechten kan maken. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook op meerdere manieren kan worden gekookt. Een extra voordeel van een combisteamer is ook terug te vinden in de hoeveelheid aan voeding die kan worden bereid. Voor dit type van horecatoestel geldt namelijk in de praktijk dat er veel grotere hoeveelheden aan voeding mee kunnen worden klaargemaakt. Ook dit maakt ze uiteraard uitermate geschikt om gebruik van te maken in een horeca-omgeving.

                Op welke manier kan je, je voeding verhitten?

In eerste instantie zal het bij het gebruik van een combisteamer meteen opvallen dat je, je voeding op tal van verschillende manieren kan verhitten. Dit geldt ook voor de meest uiteenlopende voedingswaren. Denk hierbij dan ook concreet onder meer aan:

  • Groenten;
  • Vlees en vis;
  • Rijst en pasta;

Je stopt de gewenste voedingsmiddelen die je wenst klaar te maken in een zogenaamde gastronormbak in de combi-stoomoven en geeft gewoon aan hoe je de voedingsmiddelen precies wenst te bereiden. De combisteamer laat zich tegenwoordig doorgaans zeer eenvoudig instellen. Dit zorgt ervoor dat je met behulp van slechts enkele handelingen zaken zoals bijvoorbeeld de temperatuur, de kooktijd en de vereiste hoeveelheid aan stoom kan aangeven. In principe kan iedereen dus eenvoudig met een combisteamer werken.

             Op welke voordelen kan je rekenen bij een combisteamer?

Er kan vandaag de dag worden gesteld dat er aan het gebruik van een combisteamer echt ongelofelijk veel interessante voordelen verbonden zijn. Concreet is het bijvoorbeeld zo dat een dergelijk toestel zoals hierboven reeds aangegeven erg eenvoudig kan worden bediend. Dat is een belangrijk voordeel. Heel wat horeca-apparatuur stond er namelijk jarenlang om bekend ongelofelijk complex te zijn in gebruik. Dat geldt dus zeker en vast niet voor de combisteamer. In principe kan iedereen er dan ook meteen mee aan de slag gaan.

Naast bovenstaande is het zo dat een combisteamer jou als kok ook voorziet van heel wat vrijheid. Dit betekent concreet dat je kan kiezen voor een bereiding door middel van bijvoorbeeld verhitten met behulp van stoom of hete lucht. Wordt er stoom toegevoegd aan het verhittingsproces? In dat geval is het mogelijk om ervoor te zorgen dat niet alleen de geuren en kleuren, maar ook de smaken van uw voedingsmiddelen aanzienlijk beter behouden blijven. Een optimaal gerechtje is dan steeds het uiteindelijke resultaat!

Een professionele combisteamer koopt u hier!

                Gegarandeerd een optimale hoeveelheid vitamines

Gebruikmaken van een combisteamer brengt een extra voordeel met zich mee voor wat de vitamines betreft die zijn terug te vinden in bijvoorbeeld groenten. Op het ogenblik dat groenten worden gekookt is het namelijk mogelijk dat ze niet alleen een andere kleur, maar ook een andere smaak zullen krijgen. Door gebruik te maken van een combisteamer en de groenten te verhitten met behulp van stoom is het mogelijk om deze te serveren met niet alleen optimale smaak, maar tegelijkertijd ook met een geweldig mooie kleur. Bovendien is het zo dat er ook helemaal geen vitamines verloren zullen gaan wanneer er wordt gekozen voor verhitting met stoom. Het mag dan ook duidelijk zijn, met een combisteamer is het perfect mogelijk om aanzienlijk gezondere maaltijden te maken.

                Wat met de bereiding van vlees en vis?

Niet alleen bij groenten kan het positieve effect van een combisteamer worden opgemerkt. Wat bovendien ook te denken van de bereiding van vlees en vis? Ook bij het bereiden van deze voedingswaren zal je kunnen vaststellen dat een combisteamer een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee kan brengen. Door gebruik te maken van verhitting met stoom is het mogelijk om smaken veel efficiënter aan de voeding te onttrekken. Dit zorgt ervoor dat zowel vlees als vis aanzienlijk lekkerder gekruid kunnen worden. Bovendien zorgt verhitten met behulp van stoom door middel van een combisteamer ook voor een sappiger karakter. Het spreekt voor zich dat ook dit de smaakervaring alleen maar ten goede komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *