Een gepaste horeca keuken inrichting

Keukendesign is erg belangrijk, want de keuken is het hart van elke horecazaak. Een goede chef-kok, goed opgeleide medewerkers en hoogwaardige apparatuur kunnen een succesvol bedrijf maken, maar als de werkstroom in de keuken niet goed is, kan het erg moeilijk of zelfs onbevredigend zijn om die kant op te gaan. De beste uitrusting ter wereld kan niet goed presteren als je het niet correct gebruikt. Maar met een goed ontworpen horeca keuken kun je alles op de juiste plek zetten en er het maximale uit jouw horeca keuken inrichting halen. Of je nu een nieuwe locatie opent of een bestaande locatie renoveert, er zijn veel vragen die beantwoord moeten worden lang voordat de bouw van een horeca keuken begint. In feite moet, net als bij elk ander project, alles zo worden gepland dat het volledig op tijd wordt voltooid.

Kooklijn van je horecabedrijf

Wat is het menu en wat voor eten wil je serveren? Dit helpt je te begrijpen wat voor soort apparatuur je nodig hebt voor een kooklijn als motor van jouw bedrijf. Allerhande zaken kunnen zo beter functioneren, zoals bijvoorbeeld de installatie van een gepaste afzuiginstallatie.

Een professionele koeling

Waar heb je een koelkast of vriezer nodig in je zaak? Heb je een inloopkoelcel nodig? Wat dacht je van een vriescel? Aangezien de meeste voedingsmiddelen en ingredi├źnten binnen een bepaalde temperatuur vers en vrij van verontreinigingen moeten blijven, moet de grootte van de koelcel worden bepaald. Het is echter ook belangrijk om te bedenken waar je deze koelkast of vriezer gaat plaatsen. Plaats hem onder je aanrecht of onder je fornuis om snel en gemakkelijk te koken.

Rekening houden met de opslag bij een horeca keuken inrichting

Hoeveel ruimte heb je nodig om droge goederen, potten, pannen en bestek in je horeca keuken inrichting op te bergen? Is het achter of in de buurt van het kookgedeelte voor gemakkelijke toegang? Opbergruimte is een prioriteit bij het ontwerpen van een horecakeuken. Het wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is dit een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden en dit kan een aanzienlijke invloed hebben op de bedrijfsprestaties. Als het bijvoorbeeld gaat om snelle, hoogwaardige voedselproductie, kan het aantal pannen van invloed zijn op het proces. De pan wordt per bestelling gebruikt en snel schoongemaakt voor de volgende bestelling. Met voldoende opbergruimte voor een paar reservepannen, vermindert het de belasting van uw keuken en keukengerei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *